Македонија 30. септември 2020. / 08:58

Филипче се сретна со медицинските сестри кои вчера дадоа отказ од Инфективна клиника

Филипче се сретна со медицинските сестри кои вчера дадоа отказ од Инфективна клиника

Министерот за здравство Венко Филипче објави дека утринава остварил средба со трите медицински средби за кои вчера медиумите пишуваа дека ги поднеле своите откази од работните позиции во Инфективната клиника (повеќе за причините ТУКА).

-Утрово се сретнав со колешките Зорица, Силвана и Дивна, медицински сестри од Инфективната Клиника. Тие изминативе седум месеци се на првата линија во борбата со пандемијата. За нивната посветеност и неуморна работа им изразив огромна благодарност. Кога се работи во такви тешки услови со многу стрес и замор, разбирливо е да дојде до потреба за промена за што целосно ги разбирам. Сепак, утрово ги поканив на разговор и разговаравме да останат на Клиниката каде нивната работа неизмерно се вреднува. Се договоривме после заслужениот одмор кој го земаа повторно да разговараме и да најдеме начин да продолжиме заедно во битката со Ковид на Инфективната Клиника. Секој човек во здравството е важен и ќе направам се за да ги мотивирам здравствените работници, пишува Филипче на Фејсбук.