Македонија 08. март 2021. / 11:26

Филипче: Предложивме полициски час од среда, поради непочитување на мерките

Филипче: Предложивме полициски час од среда, поради непочитување на мерките

Министeрот за здравство, д-р Венко Филипче, по предлог на Комисијата за заразни болести денеска на ГККШ предложи воведување на полициски час од 22 часот навечер до 5 часот наутро, на територија на цела држава.

На својот Фејсбук профил, Филипче ја сподели информацијата дека оваа мерка ќе стапи на сила веќе од среда.

– Предложивме воведување на полициски час од 22 часот навечер до 5 часот наутро, на територија на цела држава започнувајќи од среда (10.03). Овој предлог е поради тоа што изминативе недели најмногу инфицирани има поради трансмисија на вирусот преку собири, но и непочитување на воведените мерките за носење заштитна опрема, држење дистанца и негрупирање. Апелирам на дисциплина којашто во моментов ни е најпотребна затоа што тоа единствениот начин да се спречи неконтролирано ширење на ковид-19, напиша министерот Филипче.

Предложивме воведување на полициски час од 22 часот навечер до 5 часот наутро, на територија на цела држава започнувајќи…

Posted by Венко Филипче on Monday, March 8, 2021