Македонија 10. август 2018. / 14:38

Еве зошто нема правда за Алмир: Таткото на Бобан Илиќ, член на СДСМ, пријател на градоначалникот

Еве зошто нема правда за Алмир: Таткото на Бобан Илиќ, член на СДСМ, пријател на градоначалникот

Четиригодишниот Алмир Алиу од Куманово пред неколку години на нечовечки начин беше убиен од страна на Бобан Илиќ, додека ова е документирано и со видеа.

Првично, Илиќ беше обвинет за „Убиство со умисла“, но откако Обвинителството достави две нови вештачења, кумановскиот суд го преквалификуваше делото во „Тешки дела против безбедноста на луѓето и имотот во сообраќајот“.

Новинарот, Аријан Керими, објави фотографија со која открива дека таткото на Илиќ е член на СДСМ: “Дали ви е јасно? Таткото на убиецот, монструмот и терорист Бобан Илиќ”.