Македонија 27. јануари 2020. / 15:17

Ел Чека објави нови ,,бомби” за високи функционери на ДУИ

Ел Чека објави нови ,,бомби” за високи функционери на ДУИ

Шеќерим Ахмеди, познат како Ел Чека, почна да објавува прислушувани материјали каде протагонисти се високи функционери на ДУИ кои, според Ел Чека, се вклучени во омаловажувачки дејствија, a се истакнува и случајот со убиството на Харун Алиу, пишува Алсат.

Разговорите се водат главно помеѓу Али Ахмети со Талат Џафери, Блерим Беџети и Муса Џафери, но и други разговори за различни случаи.

Објавувањето на прислушувани разговори од Ел Чека доаѓа четири дена откако кичевскиот суд го осуди на една условна година затвор, доколку во наредните две години не стори ново кривично дело. Ел Чека претходно најави дека во мај може да се врати во Македонија, што значи и активирање на судската одлука за издржување на казната. Адвокат на Чека најави жалба до Апелациониот суд, пишува Алсат.