Македонија 24. ноември 2020. / 14:02

(ЕКСПЛИЦИТНИ ФОТОГРАФИИ) Лешеви од починати се оставаат помеѓу живи пациенти во битолската болница-се бара оставка од Филипче!

(ЕКСПЛИЦИТНИ ФОТОГРАФИИ) Лешеви од починати се оставаат помеѓу живи пациенти во битолската болница-се бара оставка од Филипче!

На фејсбук се споделени фотографии за кои се тврди дека се од Битолската клиничка болница, а на кои се гледа лешеви од починати пациенти како се оставени помеѓу пациентите кои примаат инфузија.

-Овие фотографии се направени во Болница во Битола. Од четири кревети, двајца примаат инфузија , на другите два кревети има два лешеви. Под хитно оставка на министерот Филипче заедно со Заев. Полошото тек доаѓа, реагира Васко Белески, музички продуцент, менаџер и голем хуманист.

Тој во објавата пишува дека бара министерот за здравство Венко Филипче да си даде оставка и итно да се формира нова Влада на експери.