Македонија 24. март 2020. / 17:04

Џафери: Веста за почеток на преговори е заслужена и не мотивира да бидеме уште поодлучни

Џафери: Веста за почеток на преговори е заслужена и не мотивира да бидеме уште поодлучни

Претседателот на Собранието Талат Џафери им ја честиташе на граѓаните одлуката на Советот на ЕУ за почеток на преговори со нашата земја.

– Почитувани граѓани на Република С. Македонија, честитки за одлуката на Советот на земјите членки на Европската унија за отворање на пристапните преговори со нашата земја. Во ова тешко време за целото човештво ваквата долгоочекувана и заслужена вест не мотивира да не губиме надеж и да бидеме уште поодлучни. Патувањето продолжува, има време за прослава, сега, седиме дома и се бориме против заедничкото зло. Честитки!, напиша Џафери на „Фејсбук“.