Македонија 28. јануари 2021. / 12:11

Џафери: Собранието нема надлежност да истражува дали пратеник силувал жена

Џафери: Собранието нема надлежност да истражува дали пратеник силувал жена

-Собранието нема судска надлежност за да истражува дали, и кој пратеник бил осуден за кривично дело како што тврди пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ, Антониот Мишоски, вели Собранискиот претседател Талат Џафери.

Тој вели дека ДИК преку проверката на пратенинските листи пред изборите ги проверил народните избранинци и да потврди дека на нив нема лица кои се осудени.

-Се знае евиденцијата ја водат судовите. ДИК мора да има потврди од нив, вели Џафери.