Македонија 11. јули 2020. / 16:16

Двајца нови заразени во Кавадарци, едната е 48-годишна докторка интернист

Двајца нови заразени во Кавадарци, едната е 48-годишна докторка интернист

Два нови случаи на корона вирус се регистрирани во Кавадарци.

Заразена е 48-годишна докторка интернист која три седмици била на работа во „8-ми Септември”. Оваа информација за МИА ја потврди доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог при кавадаречкиот Центар за јавно здравје.

Во другиот случај станува збор за 26-годишно машко лице.

Двајцата се со лесна клиничка слика и на домашно лекување.

Се утврдуваат нивните контакти, со цел нивна изолација.