Македонија 23. мај 2020. / 13:26

„Алсат“: Дваесет заразени и еден починат од Ковид-19 во Македонија

„Алсат“: Дваесет заразени и еден починат од Ковид-19 во Македонија

Во последните 24 часа регистрирани се 20 нови случаи на заболени од Ковид-19. Резултатот е добиен по изработени 744 тестови, објави „Алсат“.

Истовремено, регистриран е и еден смртен случај во Скопје.

Со ова вкупниот број позитивни случаи во земјава достигна 1.941, а починале 113 пациенти.