Македонија 20. март 2020. / 11:09

Два скопски хотели во карантин: Директор и гостин позитивни на корона вирус

Два скопски хотели во карантин: Директор и гостин позитивни на корона вирус

Вработените на два скопски хотели од пред неколку дена се во изолација поради корона вирус, дознава „24 инфо“.

Според извори на порталот, директорот на на едниот од хотелите бил позитивен на корона виус. Директорот бил на патување во странство пред извесно време и од пред една недела имал симптоми. Направен е тест што бил позитивен. Поради тоа, сите вработени се ставени во 14-дневна изолација.

Во вториот случај, гостин се пожалил дека има температура. Направен е тест и тој бил позитивен.