Македонија 20. мај 2019. / 09:58

Два авиони наместо во Скопје, слетаа во Приштина и Охрид

Два авиони наместо во Скопје, слетаа во Приштина и Охрид

Поради силниот ветер кој синоќа дуваше во Скопје, два авиони не слетаа на скопскиот аеродром, туку беа пренасочени. Па така, едниот слета во Охрид, а вториот во Приштина.

Авионот кој летал на релацијата Истанбул – Скопје бил пренасочен на аеродромот во Приштина, а уште едно летало на Визер кое доаѓало од Малта, наместо во Скопје слетало во Охрид.