Македонија 08. јули 2020. / 21:00

Дурловски: Предизвиците на лицата со попречен вид се мое секојдневие, ќе се заложам за нивен подостоинствен живот

Дурловски: Предизвиците на лицата со попречен вид се мое секојдневие, ќе се заложам за нивен подостоинствен живот

Носителот на листа на коалицијата „Обнова на Македонија“ во Изборната единица 5, Игор Дурловски, порача дека лично ќе се заложува за подостоинствен живот на лицата со попречен вид зато што и самиот во семејството секојдневно се соочува со предизвиците што ги носи таквата попреченост.

„-Предизвиците кои ги носи животот и со кои се соочуваат лицата со попречен вид се мое секојдневие.

-Мојот татко е слепо лице, но недостигот на вид никогаш не беше и недостаток на родителска грижа и топла семејна атмосфера.

-Ги знам проблемите на лицата со попречен вид и токму затоа, лично ќе се заложам за нивен подостоинствен од во животот.

-Ќе работиме на менување на општествената свест, на прифаќање на различностите и надминување на бариерите“ – порача Дурловски.