Македонија 16. јули 2020. / 16:18

ДУИ во Кисела Вода освоиле 44,9% од гласовите, покажуваат податоците на ДИК

ДУИ во Кисела Вода освоиле 44,9% од гласовите, покажуваат податоците на ДИК

Нова изброна нерегуларност се појави на стрнаната  на ДИК за предвремените парламентарни избори. Откако претходно имаше нелогичност за победа на ДУИ во струмичко Ново Село, Демир Хисар и Вевчани каде не живеат Албанци, сега таков резултат излезе и за уште едно изборно гласачко место во Кисела Вода.

Имено според ДИК, во 2016 година на ова избирачко место ВМРО-ДПМНЕ освои 292 гласови или 41,13 %, додека СДСМ освои 357 гласови или 50,28 %.

Додека на овие избори според ДИК во истото избирачко место победник беше ДУИ кој освои 44,9% од гласовите а пак Алеансата за Албнанците освои 22,79% од гласовите.

Сајтот на ДИК повремено не работи и ден после изборите, а зошто се појавуваат вакви резултати треба да објаснат допрва. Денес од ДИК соопштија дека поднеле пријава за хакерски напад во МВР кое треба да го испита случајот.