Македонија 05. јуни 2020. / 14:42

ДУИ слави полнолетство: Ахмети ја соопшти новата цел на партијата – Прв албански премиер

ДУИ слави полнолетство: Ахмети ја соопшти новата цел на партијата – Прв албански премиер

Лидерот на ДУИ Али Ахмети по повод 18 годишнината од основањето на партијата упати своја пишана честитка преку социјалните мрежи:

– Денес Демократската унија за интеграција ја одбележува 18-годишнината од основањето како најголем субјект на Албанците во нашата земја, наследник на Народноослободителната армија и легитимни претставници и апсолутни претставници на политичката волја на Албанците во последните две децении, напиша на фејсбук Ахмети.

Притоа тој ја соопшти новата цел на партијата: Прв албански премиер

– Дозволете заеднички да ја дефинираме нашата следна цел – на следните избори заеднички да избереме ценета, докажана и прифатлива личност за ПРВ АЛБАНСКИ ПРЕМИЕР !!!, пишува Ахмети во свој статус по тој повод со кој ја одбележува годишнината од основањето на партијата. Притоа во текстот Али Ахмети никаде не го спомна зборот Македонија..