Македонија 08. октомври 2020. / 14:57

(ДОКУМЕНТ) Претседателот на СДСМ Неготино се пишал Албанец за да се вработи

(ДОКУМЕНТ) Претседателот на СДСМ Неготино се пишал Албанец за да се вработи

Претседателот на општинската организација на СДСМ -Неготино Јане Трајков се запишал дека е од албанска националност за да се вработи по етнички клуч во Инспекторат за земјоделство.

Јавен Трајков е вработен како помлад соработник за реализација на проекти, Одделение за проекти, Сектор за проекти и административна поддршка на директорот во Државниот инспекторат за земјоделство.

Сите вработени се членови на СДС и сите се пишале дека се албанци за да се вработат во Инспекторат за земјоделство.

Помеѓу нив се Штерја Гогол, Силвана Трбогазова, Јане Трајков, Апостол Бакев.