Македонија 27. јануари 2020. / 11:39

Додик ќе се сретне со претседателот Пендаровски, а ќе доби и орден

Додик ќе се сретне со претседателот Пендаровски, а ќе доби и орден

Членот на Претседателството на Босна и Херцеговина, Милорад Додик денеска и утре престојува во Скопје и ќе се сретне со претседателот Стево Пендаровски.

Средбата ќе се оддржи во 17 часот а Додик потоа ќе присуствува на Светосавската академија. Ќе му биде доделена Светосавска повелба за „Значаен придонес во афирмацијата на српското национално прашање во регионот и за значаен придонес за заштита на Србите и српската култура и традиција во Македонија”.

На академијата предвидено е да имаат обраќање заедно со премиерот Оливер Спасовски. Додик останува и утре во Македонија – ќе го посети селото Кучевиште.