Македонија 21. мај 2020. / 11:43

ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ: Девојката на министерот Димитров со јавни навреди до претседателот Трамп!

ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ: Девојката на министерот Димитров со јавни навреди до претседателот Трамп!

Дипломатски скандал предизвикуваат пишувањата на „Твитер“ на Катерина Синадиновска, новинарка која веќе подолго време е во јавна љубовна врска со министерот за надворешни работи Никола Димитров.

На 24 април, Синадиновска на социјалната мрежа „Твитер“, директно го навредувала претседателот на Соединетите Американски Државји, Доналд Трамп.

Во тој период, претседателот на САД имаше саркастична изјава дека можеби треба да се пијат или вбризгуваат сретстава за дезинфекција против вирусот Ковид-19. Овој хумор не бил процесуиран како хумор од страна на партнерката на Димитров, па на твитер напишала:

-Свет во којшто претседател на САД сугерира вбризгување на дезифектат во вина има далеку поголеми проблеми од пандемија со вирус. – пишува Синадиновска.

Пишувањата на Синадиновска може да претставуваат диломатски скандал со земјата која е наш најголем стратешки партнер, ако се има предвид дека ги надминуваат сите етички норми во дипломатската професија, бидејќи нејзиниот партнер е прв човек на македонската дипломатија.

Љубовта на Синадиновска и Димитров, стана јавна минатата година. Таа, поради својот нов љубовник остави сопруг со кој имаше две дечиња, кој исто така беше дипломат во МНР.