Македонија 16. февруари 2020. / 18:02

Димовски: Законот за Совет на јавни обвинители не е гласан по Бадинтер

Димовски: Законот за Совет на јавни обвинители не е гласан по Бадинтер

Пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, посочува на неправилности при носењето на Законот за Совет на јавни обивинители.

Според него, тој закон не е донесен биејќи не беше гласан по Бадинтерово мнозинство.