Македонија 01. март 2021. / 09:15

Димовски : Да престанат сите казни и ограничувања додека државата не набави вакцини

Димовски : Да престанат сите казни и ограничувања додека државата не набави вакцини

Поранешниот пратеник Илија Димовски побара да се укинат казните и ограничувањата на државата поврзани со пандемијата, затоа што таа не им обезбедила вакцинирање против Ковид-19 на граѓаните.

„Да престанат сите казни и ограничувања спрема граѓаните, фирмите и правните субјекти се додека државата не набави вакцини…
Не може сите да бидат казнувани и ограничувани ако не си ја исполнат својата обврска, а државата да биде имун и да биде заштитена…
Со Короната, единствен фактор кој целосно и комплетно не е на ниво на опасноста, не се ни фирмите, ни граѓаните, државата е!
Државата не си ја обавува со Устав и закони дадената ОБВРСКА да се грижи за здравјето на граѓаните…“, пишува Димовски на „Фејсбук“.

Да престанат сите казни и ограничувања спрема граѓаните, фирмите и правните субјекти се додека државата не набави…

Posted by Ilija Dimovski on Sunday, February 28, 2021