Македонија 08. март 2021. / 13:47

Димовски: 21 предлог за што треба да се направи пред воведување на полициски час

Димовски: 21 предлог за што треба да се направи пред воведување на полициски час

Поранешниот пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, на својот Фејсбук профил ја критикуваше препораката за воведување на полициски час од 22 навечер до 5 часот наутро.

Како што вели, пред да се воведе било каква форма на ограничување на движењето на граѓаните, државата треба да поработи на критичните точки во досегашното функционирање.

Исто така, Димовски потенцира дека оваа Влада не знае и нема капацитет да се справи со проблемите кои се предизвикани од пандемијата.

Прочитајте ги сите 21 предлог кој тој ги препорачува на надлежните:

Пред да се воведе било каква форма на
ПОЛИЦИСКИ ЧАС,
како мерка со која се ограничува движењето на граѓаните,
ДРЖАВАТА…

Posted by Ilija Dimovski on Monday, March 8, 2021