Македонија 02. декември 2020. / 09:00

Димовски: Бучковски ќе е наш специјален претставник за Бугарија или бугарски за Македонија?

Димовски: Бучковски ќе е наш специјален претставник за Бугарија или бугарски за Македонија?

Имајќи го предвид минатото на експремиерот Владо Бучковски, како и блискоста во ставовите со премиерот Зоран Заев во однос на Бугарија, поранешниот пратеник на ВМРО-ДПМНЕ, Илија Димовски, прашува кого ќе претставува Бучковски.