Македонија 16. јули 2020. / 01:56

ДИК соопшти дека вечерва нема да соопшти која партија колку мандати добила

ДИК соопшти дека вечерва нема да соопшти која партија колку мандати добила

Од обработени 93,96 од падатоците коалиицијата на СДСМ освоила 36,13 отсто од гласовите, а за коалцијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ гласале 34,65 отсто, соопшти на вечерашната прес-конференција Државната изборна комисија.

ДУИ освои 11, 57 отсто од гласовите, Алијанса за Албанците 8,79 отсто, Левица, 3,96 отсто, ДПА, 1,48, Интегра, 1,33 отсто од гласовите на избирачите.

Другите помали партии освоија мал процент гласови.

ДИК соопшти дека вечерва нема да соопшти која партија колку мандати добила туку ќе го чека целосното пребројување на гласовите.