Македонија 31. јануари 2020. / 12:59

Дескоска не прифаќа ниту една суштинска забелешка на експертите

Дескоска не прифаќа ниту една суштинска забелешка на експертите

Започна работна средба законот за Јавно обвинителство на парламентарните групи по одржаната јавна расправа. На средбата ќе ги разгледаат забелешките кои ги дадоа правните експерти, по што се очекува законот по скратена постапка да влезе во Собрание.

Според извори на Република министерката за правда Рената Дескоска не прифаќа ниту една суштинска забелешка на експертите кои до вчера расправаа за текстот на предлоф законот.

Не прифаќа ниту една суштинска забелешка дадена од Претседателот на Советот на обвинители, од професорите Калајџиев, Тупанчевски, Силјановска Давкова, Каракамишева, Климовски, информираат нашите извори.