Македонија 28. јануари 2021. / 08:01

Денеска во Собранието пратенички прашања

Денеска во Собранието пратенички прашања

Во Собранието на Македонија денеска ќе се одржи седница за поставување пратенички прашања.

Пленарна седница за поставување пратенички прашања се одржува еднаш во месецот и тоа секој последен четврток.

Први за поставување пратенички прашања на премиерот и министрите се вообичаено пратениците од опозициските партии.