Македонија 05. ноември 2020. / 22:14

Дали владата ја жртвува Топлификација за да се спаси себеси и ТЕ-ТО?

Дали владата ја жртвува Топлификација за да се спаси себеси и ТЕ-ТО?

Фокус открива дека обвинителството ги отфрли кривичните пријави на акционерите на Топлификација и на Финансиската полиција. Тие се уверени дека преку лажен стечај и отпис на 150 милиони евра долг е направен „грабеж на деценијата“ бидејќи не смета дека треба да гони по службена должност.

Прашање е колку ќе успеат акционерите преку ДКС да ја поништат спорната државна помош што владата му ја даде на ТЕ-ТО или уште сега нивните побарувања се „пуштени по вода“?