Македонија 04. јули 2020. / 14:43

Дали Вице даде пас и за Мисајловски Кендо?

Дали Вице даде пас и за Мисајловски Кендо?

Новата аудио бомба објавена на социјалните мрежи открива ново светло за односите во македонското подземје. Може да се чуе како извесен Горан Димовски Тушнико кажува дека добил зелено светло од Рашо Бојовиќ, зет на Зоран Заев и неговиот брат Вице Заев за да се запали автомобил на активист на ВМРО-ДПМНЕ.
На потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски во 2017-та година изгоре неговата семејна куќа, причините за пожарот сеуште се водат под неразјаснети околности, а пред три недели беше фрлена бомба во неговата продавница. И за ова сеуште нема епилог.
Дали новата бомба открива кој дава наредби за палење на коли.