Македонија 24. февруари 2020. / 14:13

Чулев: Истрагите ќе покажат дали високи раководни структури во полицијата работеле со криминални групи

Чулев: Истрагите ќе покажат дали високи раководни структури во полицијата работеле со криминални групи

МВР во соработка со надлежните институции активно преземаат мерки и активности со цел утврдување на лица и компании што се инволвирани во нелегална трговија со дрога, перење пари и други кривични дела, вели министерот за внатрешни работи Наќе Чулев во интервју за МКД.мк., во однос на шпекулациите за тоа каде завршуваат парите од кокаинот во земјава.

– Овие активности треба да дадат одговори на вашето прашање, но и на прашањата дали со овие пари се финансирале и одредени нелегални активности, а и се переле во легални бизниси во државата. Во овој контекст ќе истакнам дека истрагите што во моментов се водат во МВР треба да дадат и одговор на сомневањата и сѐ почестите информации што стигаат до мене, а кои говорат за тоа дека дел од овие криминални групи имале блиски релации со високи раководни структури во полицијата, појасни Чулев.

Да се воздржиме уште кратко време, потенцира Чулев, во моментов во интерес на истрагите што се во тек не би можел да изнесам повеќе информации, но верувам дека наскоро ќе излеземе со конкретни информации и сознанија на оваа тема.