Македонија 29. октомври 2019. / 10:33

Центарот на Скопје блокиран – протестираат вработените од Охис

Центарот на Скопје блокиран – протестираат вработените од Охис

Блокадата на оваа фрекфентна улица е резултат на протестот на поранешните вработени во ОХИС, кои протестираат секој вторник и петок. Протестот тргнува од Работнички универзитет „Кочо Рацин“, продолжува пред Собрание, потоа пред Министерство за правда и на крај завршува пред Влада.

Тие секој вторник и петок ги потсетуваат властите дека треба да им се исплатат 24 плати и придонеси од плата за 16 месеци.Центарот на С