Македонија 04. февруари 2021. / 15:13

Борисов: В година со нашите пријатели од Македонија да го прославиме раѓањето на Гоце Делчев

Борисов: В година со нашите пријатели од Македонија да го прославиме раѓањето на Гоце Делчев

Бугарскиот премиер Бојко Борисов денеска, на денот на кој се навршуваат 149 години од раѓањето на Гоце Делчев посака идната година 150-годишнината да ја одбележи со, како што вели, браќата од С. Македонија.

„Денеска се навршуваат 149 години од раѓањето на Гоце Делчев, војвода, деец на македоно-одринското револуционерно ослободително движење, еден од највидните наши заеднички историски херои. Да имаме мудрост в година заедно со нашите пријатели и браќа од Северна Македонија да ја прославиме 150-годишнината, обединети и заедно на патот на европската интеграција“, изјави Борисов.

Днес се навършват 149 години от рождението на Гоце Делчев – войвода, деец на македоно-одринското революционно…

Posted by Boyko Borissov on Thursday, February 4, 2021