Македонија 13. февруари 2020. / 11:17

Боки за разговорите со Камчев: Приватно може да разговарам со кого сакам и што сакам

Боки за разговорите со Камчев: Приватно може да разговарам со кого сакам и што сакам

На денешното рочиште за случајот „Рекет“ се слушаат телефонски разговори помеѓу сведокот Орце Камчев и обвинетиот Бојан Јовановски.

Во еден од разговорите, Боки го убедува Камчев дека Апелација ќе го ослободи, а во друг бизнисменот бара од Боки да каже што конкретно треба да направи.

Одбраната на Јовановски побара овие снимки да не бидат прифатени затоа што не биле направени со ПИ мерки и не може да се утврди кој со кого разговара.

Забелешка имаше и самиот Боки, кој тврдеше дека снимките се незаконски направени.

Водам приватен разговор и употребувам неточна правна терминологија. Приватно може да разговарам со кого сакам. Барам судот овие разговори да не ги прифати – рече Боки.