Македонија 15. декември 2020. / 14:10

Боки 13 треба да и врати на Систина долг од 11 илјади евра за операцијата на желудникот

Боки 13 треба да и врати на Систина долг од 11 илјади евра за операцијата на желудникот

Бојан Јовановски, познат уште и како Боки 13 загуби на суд против Клиничката болница Аџаибадем Систина, па сега ќе мора да плати долг во висина од 11 евра.

Инаку, тужениот Бојан Јовановски бил корисник на здравствените услуги на тужителот за што му била изготвена фактура во висина од 634 251, 00 денари. Сето се случувало во периодот од 12. 1. 2019 година до 18.1. 2019 година. Фактурата му била испорачана со препорачана пратка, но тужениот не ја исполнил својата обврска кон тужителот.

Боки 13 во Клиничката болница замина на операција за стеснување на желудникот, со намера да најде решение за долгогодишната борба со вишокот килограми.