Македонија,Свет 04. ноември 2020. / 20:03

Боите на знамињата на Франција и Австрија вечерва го осветлуваат МНР

Боите на знамињата на Франција и Австрија вечерва го осветлуваат МНР

Во знак на солидарност со земјите кои во претходните денови беа погодени од терористички напади, зградата на МНР вечерва свети во боите на знамињата на Франција и Австрија.

-Нашите сојузници, но пред се, нашите пријатели Франција и Австрија поминуваат низ едно тажно поглавје по ужасните терористички напади. Но ние сме појаки од омразата и теророт и заедно ќе ја водиме оваа битка. Вечерва изразуваме сочуство и солидарност со нашите француски и австриски пријатели, велат од МНР.

Со овој чин, МНР тврди, се испраќа порака дома и во светот, дека вакви немили настани нема да не исплашат, туку напротив – ќе не сплотат.