Македонија 22. јули 2020. / 11:18

Богдановиќ: Ќе го отстрануваме проектот „Скопје2014″ дел по дел

Богдановиќ: Ќе го отстрануваме проектот „Скопје2014″ дел по дел

Планот за Мал Ринг што денеска го презенетираме не го правиме за да протуркаме нешто, туку да отстрануваме дел по дел од проектот „Скопје 2014″.

Мора да одиме чекор по чекор, рече градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ на јавната презентација за предложениот ДУП, што се одржува во Општината.

Богдановиќ истакна дека на планот се работи повеќе од една година, а сите работи што се преземени се направени точно и прецизно без да се направи каква било штета.

Во сите постапки клучна работа беше да го вратиме во управување државното неизградено земјиште особено за делот во Малиот ринг односно поврзано со т.н проект Скопје 2014. Во изминатиот период се изнаслушав дека сакаме да легализираме делови од Скопје 2014. Со новиот предлог план се прави спротивното, почнвнува да се стопира и да се брише се она што било зацртано во тогашнио проект Скопје 2014, рече Богдановиќ.