Македонија 16. февруари 2020. / 14:37

Без опозиција, донесени измените на Законот за одбрана и за Совет на ЈО

Без опозиција, донесени измените на Законот за одбрана и за Совет на ЈО

Со вкупно 80 гласови „за“ и нути еден против, Собранието денеска во рамки на 123. седница го донесе Дополнетиот предлог на Законот за изменување и дополнување на Законот за одбрана.

Претходно, во рамки на 135. седница беа донесени Законот за јавно обвинителство, како и Законот за изменување и дополнување на Законот за Совет на јавни обвинители.

При донесувањето на законите за изменување на законите за Совет на јавни обвинители и за одбрана, пратениците од ВМРО-ДПМНЕ не беа присутни.

Во тек е 137. седница на која Собранието треба да се распушти во пресрет на изборите закажани за 12 април.