Македонија 27. октомври 2020. / 09:45

Барањата за апанажа на функционерите на седница на матичната собраниска Комисија

Барањата за апанажа на функционерите на седница на матичната собраниска Комисија

Собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата денеска ќе ги разгледува барањата за остварување  плата по престанок на функцијата на избраните и именувани лица од Собранието на Република Северна Македонија.

На дневен ред на Комисијата е и Предлог – одлуката за избор на членови на Комитетот за односи меѓу заедниците.