Некатегоризирано 30. јуни 2020. / 12:18

Австриски туристи со трактори на летување во Црна Гора

Австриски туристи со трактори на летување во Црна Гора

На прагот на туристичката сезнона Црна Гора очекува над 90 отсто помалку туристи во споредба со минатата година, поради пандемијата на коронавирусот.

Затоа секој што личи на турист привлекува внимание, но на граничниот премин Дебели Бријег, каде што има речиси десет пати помалку патници во споредба со минатата година, посебно внимание привлекоа туристи од Австрија, пренесува порталот Цдм.ме.

Имено, како што пренесува Радио Јадран, тие ја преминале границата со модифицирани возила – трактори на кои им закачиле приколки.