Македонија 26. март 2020. / 10:42

АВМУ донира еден милион денари за заштитна опрема за полициските службеници

АВМУ донира еден милион денари за заштитна опрема за полициските службеници

Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев потпиша договор за донација во висина од еден милион денари со првиот човек на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ), Зоран Трајчевски.

Со договорот Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги му донира на Министерството за внатрешни работи средства кои ќе бидат искористени за набавка на средства и опрема за извршување на активностите на Министерството за превенција, спречување и ширење на корона вирусот.

– Oвој чин на донација од еден милион денари што Министерството ја добива од Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, во насока на натамошно обезбедување разни заштитни средства за потребите на полициските и други службеници на Министерството е еден одличен пример за меѓусебна поддршка и помагање во реализирањето на заедничките цели за заштита на нашите граѓани и на нашето општество – се вели во соопштението од МВР.

 

За Министерството за внатрешни работи овој потег на Агенцијата е значаен, не толку заради фактот што, како што велат оттаму, добиваат одредена финасиска поддршка, туку многу повеќе заради фактот што се почитува и вреднува улогата и досегашните напори на полицијата во справувањето со епидемијата.