Македонија 30. јули 2020. / 18:14

Апасиев: И силеџиски да го осудите Љупчо Златев, ќе изгубите во Стразбур

Апасиев: И силеџиски да го осудите Љупчо Златев, ќе изгубите во Стразбур

Откако јавен обвинител од Основното јавно обвинителство Скопје поднесе Обвинителен предлог против Љупчо Златев за продолжено кривично дело – Оддавање службена тајна, со реакција во јавноста се огласи лидерот на партијата Левица, Димитар Апасиев.

Со вашата пизма и злоупотреба на институциите за политички прогон со неистомислениците, од Златев ќе направите „македонски Асанж“. 

И да го осудите силеџиски, ќе изгубите у Стразбур! Да не биде после дека не сум ве предупредил. И ќе треба после и пенали да му плаќате. Само ќе ве видиме колку сте мизерни.

p.s. Љупче, мој совет: прај си го КЕЛЕШ-ТЕФТЕРОТ. Со имиња и презимиња. Оти, се врти колцето 

#ПоддршкаЗаИстражувачкотоНовинарство – стои во реакцијата на Апсиев.