Македонија 15. јануари 2019. / 22:12

Апасиев до Фрчковски: Прво положи Римско право пред да цитираш правни максими

Апасиев до Фрчковски: Прво положи Римско право пред да цитираш правни максими

Професорот Љубомир Фрчковски преку Фејсбук го бранеше кршењето на уставот и законите, а Димитар Апасиев му одговори.

Во овој случај кршењето на уставот од страна на претседателот не смее со толерирање да се претвори во “право” и мора да се заобиколи со правно однесување кое го ревоспоставува правото, напиша Фрчковски.

На ова тврдење на му остана должен Димитар Апасиев.

Оди бе таму прво положи Римско право пред да цитираш правни максими . А после тоа еве ти линк до Одликата на Уставен суд кој го пониши указот со потпис само од Претседател на собрание – коа Тито Петковски вака се курчеше коо Таљат сега, му одговори Апасиев.