Македонија 24. ноември 2020. / 21:57

Ахмети: Судскиот процес во Хаг не е против поединци, туку против УЧК

Ахмети: Судскиот процес во Хаг не е против поединци, туку против УЧК

Судскиот процес во Хаг не е против поединци, туку против Ослободителната војска на Косово (ОВК – УЧК), вели првиот човек на ДУИ, Али Ахмети, додавајќи дека таков заклучок добил од зборовите на обвинителот, вели лидерот на ДУИ, Али Ахмети.

-Според тоа што видов на почетокот – Генералниот штаб на ОВК го нарекоа „криминална група“, што не се совпаѓа со вистината!. Не сметам дека е судење против поединци-вели Ахмети за ТВ 21.