Македонија 15. април 2019. / 10:04

Ахмети: Ќе има последици во државата ако Иванов ги помилува осудените за 27 април

Ахмети: Ќе има последици во државата ако Иванов ги помилува осудените за 27 април

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети, вели дека претседателот, Ѓорге Иванов, ќе направи непромислен чекор доколку ги аболицира осудените за 27 април. Вели дека ако Иванов одлучи да ги аболицира, ќе има последици во државата.

Тоа би било непромислен и неразмислен чекор, од страна на претседателот во заминување. Не знам колкав легитимитет би имал за да преземе таков чекор кој би предизвикал многу реакции – рече Ахмети.