Македонија 03. јули 2020. / 22:11

Ахмети: Гоце Делчев со кече на глава зборувал пред Албанците

Ахмети: Гоце Делчев со кече на глава зборувал пред Албанците

Со кампањата денеска продолжија и партиите од албанскиот политички блок во Македонија. ДУИ продолжи да ја промовира својата програма каде која главно се темели дека е дојдено време Албанец да биде премиер на Македонија. Во својот говор денеска од Камени мост во центарот на Скопје, Али Ахмети кажа дека со Гоце Делчев соработувале албански патриоти и заедно работеле со Македонците, за да ги решаваат проблемите на младите.

Ако имаат малку почит за Гоце Делчев, нека разберат дека тој со кече на главата држел говори пред Албанците. Ако се наследници на Гоце Делчев, оваа кандидатура треба да ги направи среќни, порача Ахмети.