Македонија 29. јануари 2021. / 12:34

Административците остануваат дома

Административците остануваат дома

Комисијата за заразни болести на состанокот утринава наводно одлучила административците да не се вратат на работа со полно работно време, односно да работат како досега, во систем на ротација или од дома, пишува ТВ21.

Комисијата требаше да одлучи дали од понеделник Администрацијата ќе се врати на работа, но засега одлуката е да продолжат да работат како досега, во систем на ротација или од дома.

Овој предлог ќе биде испратен до Владата, која на седница треба да одлучува дали ќе го прифати.

Претходно Владата бараше административците да се вратат на работа со полно работно време на почетокот на февруари, но веројатно тоа ќе биде пролонгирано.