Магазин 13. јануари 2020. / 15:06

Во Струмица ќе бидат изложени дел од моштите на Свети Василиј

Во Струмица ќе бидат изложени дел од моштите на Свети Василиј

Традиционално во црквата „Свети Кирил и Методиј“ во Струмица, пред големиот празник Обрезание Господово и Свети Василиј Велики, се изложуваат на поклонение дел од моштите на овој светец.

Моштите ќе бидат изложени попладнево за време на вечерната богослужба, а верниците ќе можат пред нив да се поклонуваат и во текот на утрешниот ден.

Во Струмица се сочувани дел од моштите на Свети Василиј и секоја година пред празникот се изложуваат