Магазин 17. јануари 2019. / 13:15

Во Кратово има само еден гинеколог кој работи на повик

Во Кратово има само еден гинеколог кој работи на повик

Во Кратово има родилиште и еден гинеколог кој е на повик доколку има трудница која треба да се породи.

Директорката на Здравствен дом Кратово, Мирјана Ефремова вели дека имаат реновирано породилно, но навиките на жените се променети во последно време и затоа повеќето од нив си бираат каде ќе се породат, дали ќе биде тоа во Скопје или во некој друг град.

Таа додава дека сега годишно имаат 6-7, или најмногу 20 породувања.