Магазин 27. март 2020. / 14:45

(ВИДЕО) Пусти улици, празни градови, напуштени плажи – Како изгледа светот во карантин

(ВИДЕО) Пусти улици, празни градови, напуштени плажи – Како изгледа светот во карантин

Насекаде во светот, од Централна Европа до Јужна Америка, пандемијата на корона вирусот предизвика забрани за движење на луѓето што населените места ги остави целосно пусти.

Камерите на „Еуроњуз“ направија впечатливо видео од тоа како во моментов изгледа цивилизацијата под карантин.