Магазин 09. јули 2019. / 13:56

(ВИДЕО) Арапски милијардер ќе носи санта лед од Антартикот во ОАЕ

(ВИДЕО) Арапски милијардер ќе носи санта лед од Антартикот во ОАЕ

Еден од најбогатите луѓе во Обединетите Арапски Емирати, милијардерот Абдула Алшехи, кој инаку е бизнисмен и инвеститор, планира до крајот на оваа година да префрли санта лед во делот Јужна Африка.

Се проценува дека овој потфат ќе го чини околу 80 милиони долари.

Целта на милијардерот е да провери дали постои можност да се префрли санта лед од Антартикот во Обединетите Арапски Емирати, а со самото тоа и да им обезбеди свежа вода за пиење на својот народ.