Магазин 02. август 2020. / 18:37

Српска пејачка која ограбувала банкомати е пуштена од затвор

Српска пејачка која ограбувала банкомати е пуштена од затвор

Пејачката Романа Паниќ денес е пуштена од затворот во Австралија. Набргу се огласи од имиграциониот центар во Бризбејн и покажа каде точно чека за депортација за Белград.

Имено, пеjачката е пуштена од затвор во тој град, каде што била на робија од 25 јуни поради кражба од банкомати. Осудена е на три месеци, имала и право на предвремен отпуст по отслужени две третини од казната.

Бидејќи не пријавила никаков прекршок и примерно се однесувала во затворот, пуштена е на слобода на 1 август.