Магазин 20. септември 2020. / 08:15

Скоро 30 години лажела дека е слепа, а причината е бизарна

Скоро 30 години лажела дека е слепа, а причината е бизарна

Пред 28 години, Кармен Хименез од Шпанија, им соопштила на своите најблиски пријатели и семејство дека останала слепа по повредата на окото.

Иако била потполно здрава, таа решила да лаже вака затоа што го мразела поздравување со луѓе на улица и разговорот со нив. Сопругот на овој Шпанец сметал  дека е слепа, односно се оженил со неа, мислејќи дека не може да гледа.

За медиумите во Шпанија, тој рече дека понекогаш му се чинеше дека Кармен гледа телевизија, но смета дека тоа е само негова имагинација.  Меѓутоа, кога дознал дека со години живее во лага, се шокирал. Освен нејзините најблиски, Кармен се соочи и со законот, бидејќи како „слепа“ личност имала финансиска помош од државата.