Магазин 20. септември 2020. / 21:30

Сицилија дава 3000 евра на младенци од каде било ако се венчаат таму

Сицилија дава 3000 евра на младенци од каде било ако се венчаат таму

Сицилијанските власти одлучија да дадат по 3.000 евра на секој млад пар кој ќе одлучи да се венча на Сицилија, пишуваат италијанските медиуми. За финансирање, локалните власти издвоија 3,5 милиони евра и сметаат дека овој поттик може да генерира од 40 до 50 милиони.

Понудата важи до 31 јули следната година. Сицилија со своите барокни палати и вили, средновековните цркви и прекрасната природа е привлечно место за церемонии.

Најпознатата свадба, која беше изведена на островот, е онаа од филмот Кум, во кој син на мафијашки бос се ожени со локална убавица.

Оваа филмска венчавка ја лансираше Сицилија како едно од најценетите места за свадбени церемонии и охрабри формирање на голем број мали семејни компании кои се занимаваа со подготовка и организација на свадбени церемонии.

До пандемијата „Ковид-19“, најбројни беа младенците и гостите на свадба од Америка и Јапонија, но карантинот речиси целосно ја укина активноста што донесе годишен приход од 50 милиони евра.

Последиците од кризата не влијаат само на компаниите што организираат свадби, туку и на активности поврзани со тоа, како што се угостителски објекти, фотографски услуги, келнери, хотели, печатници, а со загуба се места изнајмени за свадби, не само убави сицилијански барокни вили и палати, туку и музеи. , манастири, сите живееле од свадби, активности што изумреле во времето на коронавирусот.